Sådan bygger du et hus i samarbejde med Byg Selv Huse

-En guide til dit Byg Selv Hus​

​Det er et stort projekt at bygge et nyt hus. Men du behøver ikke at være håndværker – og hvorfor så betale en formue for at få et byggefirma til at gøre det, når du kan gøre det selv?

Du kan spare mange penge ved at bygge selv. Typisk omkring 25-33 % afhængigt af, hvor meget du kan gøre selv (tag testen her og find ud af, hvilken Byg Selv Type du er).

Fordelene ved at bygge i samarbejde med Byg Selv Huse

Du får:

  • Trygheden ved, at vi står for de tekniske tegninger og hjælper dig med de tekniske udfordringer.
  • Et råhus i kvalitetstræ, leveret som elementer, klar til at samle på byggepladsen på bare 3-4 dage.
  • Adgang til at købe råmaterialer med store rabatter direkte fra vores leverandører – uden fordyrende mellemled.

​1. Opstarten: Tegn dit drømmehus, finansiering og byggetilladelse

Når du har besluttet dig for at bygge dit eget hus, mødes vi og tegner dit drømmehus sammen. Det er 100 % dig, der bestemmer, hvordan huset skal se ud – vi tilpasser tegningerne efter dine ønsker og behov. Sammen med tegningerne af dit drømmehus får du også et tilbud på råmaterialer direkte fra vores leverandører – deres pris er jeres pris. Her kan du spare mange penge, da vi køber stort ind og derfor får store rabatter.

(Vi kalder dette for vores grundpakke, og du kan læse mere om den her)

Når du har tegnet dit drømmehus og modtaget tilbud fra vores leverandører, ved du cirka, hvad dit Byg Selv Hus vil koste. Hvis du skal låne penge til byggeriet, er det tid til en tur i banken.

Du kan også søge om byggetilladelse nu. Vi hjælper dig gerne, hvis du synes, det er indviklet.

TIP: Husk at sætte dig godt ind i lokalplanen, der hvor du gerne vil bygge hus. På den måde kender du til eventuelle restriktioner på forhånd og undgår ubehagelige overraskelser.

2. Find håndværkere

Når du har fået tilladelse til at bygge og finansieringen på plads, kan du gå i gang med at finde håndværkere. Har du nogen i dit netværk, er det selvfølgelig en fordel, men ellers kontakt din lokale håndværker, som ikke skal have kørepenge og bruge tid på transport. Du kan med fordel vælge et mindre firma, hvor mester selv er med ude at arbejde. Og når du har fundet en håndværker, som du er glad for, så prøv at bruge håndværkerens netværk til de andre håndværksopgaver. På den måde sikrer du, at dine håndværkere kan arbejde sammen og kommunikerer godt.

TIPS til at finde håndværkere:

  • ​Vælg din lokale håndværker.
  • Se efter de små firmaer, hvor mester selv er med ude at arbejde.
  • Brug håndværkerens netværk.
  • Bestil kun håndværkeren til en enkelt opgave ad gangen, men gør opmærksom på, at der kan være mere arbejde efterfølgende (så holder du motivationen oppe hos din håndværker).
  • Indhent gerne 2-3 tilbud på en opgave, så du har noget at sammenligne med.

3. Få overblik med en tidsplan

En tidsplan giver dig overblik over dit byggeri, og du kan bruge den til at holde styr på, hvornår du har brug for de forskellige håndværkere. Byg Selv Huse hjælper dig gerne med at lave en tidsplan. Det er ikke så vigtigt, at du følger din tidsplan slavisk. Fordelen ved at bygge selv er, at du kan justere din tidsplan, så den passer til dit behov.


Afsæt ca. 3-4 måneder til byggeprocessen, afhængigt af husets størrelse.

TIP: Sørg for, at din tidsplan ikke bliver for stram. Når du bygger selv, gør det ikke den store forskel, om det tager 3 eller 4 måneder, før dit hus er færdigt.

4. Byggeriet starter: Fundament, råhus og tag over hovedet

Det første, der skal laves, er fundamentet. Her skal du have besøg af en landmåler, og så skal fundamentet støbes. Vi udfører kvalitetskontrol af dit fundament, før vi stiller dit råhus op. Det er din garanti for, at alt er, som det skal være.


Råhuset ankommer som elementer, der monteres på byggepladsen. Det gør, at du hurtigt kan få lukket huset af for regn og dermed undgår fugt. Råhuset samles på første dag, og her er det vigtigt, at du har nogle håndværkere, der kan samle elementerne. Byg Selv Huse kommer med en byggeleder, der sørger for, at alt monteres korrekt. Bagefter skal spær og undertag monteres. Det tager som hovedregel 3-4 dage, og så er dit råhus helt lukket. Nu kan håndværkerne begynde at lægge tag.

TIP: Når undertaget er monteret, er dit hus tæt. Du kan derefter lægge tag, når det passer dig eller din håndværker – der vil ikke komme regn ind i dit råhus. Det betyder også, at råmaterialer kan opbevares tørt indendørs.

5. Vi rykker indenfor

Nu er den ydre del af dit hus stort set færdig, og det er tid til at rykke indenfor. Nu skal håndværkerne lave skillevægge, lægge fliser, male og meget andet. Desuden skal køkken, bad og bryggers monteres, el og VVS skal installeres og gulvene skal lægges. Til sidst kommer maleren og laver den sidste finish.


TIP: Lad VVS’eren købe og montere alle blandingsbatterier i huset. Så er det VVS’eren, der har ansvaret, hvis der skulle komme en utæthed, eller hvis de ikke virker. Du kan stadig selv vælge armatur. Gå ind på grossistens hjemmeside og skriv varenummeret ned på de armaturer, du ønsker. Herefter giver du informationen videre til VVS’eren, som så står for at indkøbe de ønskede armaturer.

6. Færdigmelding til kommunen

Når du er færdig med dit byggeri, skal du lave en færdigmelding til kommunen. Vi har lavet en vejledning, der gør det nemt for dig.

Vil du vide mere om, hvordan du bygger et hus?

Lad os tage en snak om, hvordan du kommer i gang med at bygge selv. Du er velkommen til at kontakte os på telefon: 23 92 92 92 eller på nedenstående kontaktformular.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

logo-hvid

Drømmer du om at bygge dit eget hus? Når du bygger i samarbejde med os, får du mange fordele: alle tekniske tegninger, mulighed for at købe råmaterialer med store besparelser og et råhus i kvalitetstræ.

Kontaktoplysninger​

Byg Selv Huse A/S

CVR: 38120085

Tlf.: 23 92 92 92