FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor samarbejde med Byg Selv Huse A/S?

Du kan spare rigtig mange penge ved at bygge dit hus selv, omkring 25-33 %. Men det kan også virke uoverskueligt at tage hul på en byggeproces helt selv. Når du bygger selv i samarbejde med Byg Selv Huse A/S, bliver byggeprocessen nemmere og mere fleksibel.

Vi starter med et møde, hvor vi sammen tegner dit Byg Selv Hus ud fra dine behov og ønsker. Her indhenter vi også et (uforpligtende) tilbud på alle råmaterialer fra vores leverandører – uden fordyrende mellemled. Det betyder, at du får råmaterialerne til dit Byg Selv Hus til en meget favorabel pris, da vi handler stort ind og dermed får store rabatter. Med tilbuddet får du hurtigt et økonomisk overblik over dit Byg Selv Hus. Vi kalder det for vores grundpakke, og du kan læse mere om den her.

Derefter står vi for alle tekniske tegninger, hjælper dig med byggeansøgningen (hvis du har brug for det) og leverer et råhus efter dit ønske. Vi gør altså en stor del af arbejdet for dig, så du kan koncentrere dig om det, det hele handler om: at sørge for, at dit Byg Selv Hus bliver nøjagtigt, som du ønsker. Læs mere om, hvad vi kan hjælpe med her.

Men du skal selvfølgelig også selv gøre noget – det er trods alt derfor, der er penge at spare. Du er selv byggeleder på projektet og bestemmer dermed selv, hvem der skal arbejde på huset, hvilke materialer, der skal bruges, og hvor hurtigt det skal gå. Det har samtidig den fordel, at du hele tiden har fuld kontrol over dit byggeri. Læs mere om, hvad du selv står for her.

Hvad koster et Byg Selv Hus?

Prisen på dit Byg Selv Hus afhænger af mange faktorer: husets størrelse, materialer osv. Det første, vi gør, er at sætte os sammen og tegne dit hus ud fra dine ønsker og behov. Når vi ved, hvordan dit hus skal se ud, begynder vi at indhente tilbud på råmaterialer til dit hus. Vi kalder det for vores grundpakke, og du kan læse mere om den her. Når du har købt grundpakken, har du altså et økonomisk overblik over, hvad materialerne til dit Byg Selv Hus vil koste. Og fordi du nu har tegninger med mål, kan du begynde at indhente tilbud fra håndværkerne til de forskellige fagentrepriser og få det fulde økonomiske overblik.

Du kan spare rigtig mange penge ved at bygge selv i samarbejde med Byg Selv Huse A/S, typisk omkring 25-33 %. Hvordan det, tænker du måske?

Når du bygger et Byg Selv Hus i samarbejde med os, får du adgang til at købe råmaterialer direkte fra vores leverandører uden fordyrende mellemled. Da vi ofte handler stort ind, får vi en god rabat, og det betyder, at du får materialerne væsentligt billigere, end hvis du selv skulle bestille dem. Samtidig sparer du penge på håndværkere og/eller byggeleder, når du kan lave noget af arbejdet selv eller har et godt netværk. Læs mere om vores priser her.

Jeg er ikke håndværker – kan jeg bygge hus?

Det helt korte svar er JA! Du behøver ikke at være håndværker for at kunne bygge et hus, selv om du selvfølgelig sparer flest penge, når du kan lave noget selv. Men faktisk er det mindst lige så vigtigt, at du kan:

 • ​Tage styringen på dit Byg Selv Hus (eller købe dig til en rådgiver, som kan hjælpe dig med byggeledelsen)
 • ​Lave en tidsplan (eventuelt i samarbejde med byggerådgiveren)
 • ​Kontakte de nødvendige håndværkere, så som murer, tømrer, maler, elektriker, vvs og kloakmester

Du kan teste, hvilken Byg Selv-type, du er, og finde ud af, hvordan vi bedst kan hjælpe dig med at bygge dit drømmehus her.

Hvordan finansierer jeg mit Byg Selv Hus?

Med vores grundpakke får du overblik over, hvad råmaterialerne til dit hus koster og kan begynde at indhente tilbud fra håndværkerne. Du kan nu lave et budget. Hvis du skal låne penge til dit Byg Selv Hus i banken, er det en god idé at få dem med i processen tidligt, så du kender dine økonomiske rammer.

Byg Selv Huse A/S lægger ud for vores ydelser og tilbyder dig tre måneders kredit, så du kan få luft i økonomien. Vi kræver dog, at der stilles en økonomisk sikkerhed, før vi lægger ud.

Er der risiko ved at bygge selv?

Det kan virke overvældende at kaste sig ud i at bygge selv. Det ER et stort ansvar at tage på sig, men du er ikke alene:

Byg Selv Huse A/S hjælper dig i gang med byggeriet med alle de tekniske tegninger og leverer et råhus i træ, så du kun skal koncentrere dig om at finde håndværkere og holde styr på tid og økonomi (læs mere om, hvad vi kan hjælpe med her). Hvis du synes, det er for meget at holde styr på tid og økonomi selv, kan du ansatte en byggerådgiver, der kan hjælpe med byggeledelsen.

Når du går i gang med at bygge, tegner du desuden en All Risk forsikring, der dækker alle tænkelige skader på dit byggeri og omgivelserne. På den måde undgår du ubehagelige overraskelser og kan føle dig tryg, mens du bygger.

Du skal selvfølgelig også kunne føle dig tryg ved økonomien. Heldigvis ved bankerne, hvordan det er, når man bygger et hus selv, og de lægger som regel en buffer på 10-15 % ind i dit lån, så du ikke risikerer at stå uden finansiering for noget af dit byggeri.

Hvor lang tid tager det at bygge selv?

Det tager typisk omkring 2,5-3,5 måned at bygge et hus i samarbejde med Byg Selv Huse A/S. Vi starter med et møde, hvor vi sammen tegner dit hus ud fra dine ønsker og behov. Samtidig får du et uforpligtende tilbud på råmaterialer direkte fra vores leverandører – uden fordyrende mellemled. Vi kalder det for grundpakken, og du kan læse mere om den her.

Når du er klar til at gå i gang med at bygge, afhænger byggetiden i høj grad af, hvor stort huset er, hvornår håndværkerne er tilgængelige, og hvor lang tid de skal bruge på hver opgave. Her er det værd at huske, at det ikke kræver, at du er til stede hele tiden – det vigtigste er, at du har overblik over tidsplanen og kan følge op på håndværkernes arbejde med jævne mellemrum.

En tidsplan kunne se sådan ud:

 • ​Byggestrøm (Skal være klar inden opstart)
 • ​All Risk forsikring/entrepriseforsikring (Skal være tegnet før opstart)
 • ​Landmåler afsætter fundament: 1 dag
 • ​Fundament udføres: 2-3 uger
 • ​Ydervægge/elementer samt spær monteres: 1 dag
 • ​Alle spær fastgøres: 1 dag
 • ​Undertag monteres: max 5 dage.
 • ​Dampspærre, forskalling, samt skillevægge monteres: 5 dage.
 • ​VVS og elektriker monterer grov-installation, mens tømreren arbejder udenfor: 5 dage
 • ​Tømreren lukker væggene: 3 dage
 • ​Flisearbejde ca. 35 m2 (dækker 2 badeværelser samt et bryggers): 2 uger inkl. tørretider
 • ​Malerarbejde: 2 uger inkl. tørretider
 • ​Montere køkken, bryggers, bad og el: 1 uge
 • ​Snedker monterer gulve, indvendige døre, indfatninger og fodpaneler.
 • ​Maler kommer og udfører finish

Hvordan finder jeg gode håndværkere?

Når du i samarbejde med os har tegnet dit Byg Selv Hus, er det tid til at indhente tilbud fra håndværkerne. Vores tegninger er med mål, som gør, at det er nemt for håndværkeren at give et realistisk prisoverslag (læs mere om, hvad tegningerne indeholder her. Få gerne 2-3 tilbud på hver opgave, så du har noget at sammenligne priserne med.

Vi anbefaler, at du altid bruger din lokale håndværker, når du skal bygge selv. Den lokale håndværker skal nemlig ikke have kørepenge og har naturligvis også en interesse i at lave et ordentligt stykke arbejde for at opretholde sit gode ry i lokalområdet. Gå efter de små virksomheder, hvor mester selv er med ude at arbejde.

Når du har fundet en god, lokal håndværker, som du er tilfreds med, kan det godt betale sig at bruge dennes netværk af håndværkere. På den måde sikrer du, at håndværkerne kender hinanden og kan finde ud af at arbejde sammen og koordinere deres indsats.

Det er som regel også en god idé at dele arbejdet op i mindre portioner. Det betyder, at du for eksempel kan starte med at bestille en lokal tømrer til at lægge dit tag, og hvis du er tilfreds med arbejdet, kan du bede samme tømrer om at give et tilbud på at montere gulve. Så får du en tømrer, der er opsat på at gøre et godt stykke arbejde, fordi der kan komme mere arbejde ud af det.

Hvorfor bygge et træhus?

Et træhus giver en helt unik stemning. Eftersom træ er et meget fleksibelt byggemateriale, kan du få dit Byg Selv Hus, lige som du vil have det.

Men træ har mange andre fordele:

 • ​Træ er verdens stærkeste materiale (i forhold til vægten) og kan stå imod det meste
 • ​Træ giver et godt indeklima og en god akustik i huset
 • ​Træ er det mest miljøvenlige byggemateriale i verden

Du kan læse mere om fordelene ved at bygge i træ her.

Vil du vide mere om, hvordan du bygger et hus?

Lad os tage en snak om, hvordan du kommer i gang med at bygge selv. Du er velkommen til at kontakte os på telefon: 23 92 92 92 eller på nedenstående kontaktformular.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

logo-hvid

Drømmer du om at bygge dit eget hus? Når du bygger i samarbejde med os, får du mange fordele: alle tekniske tegninger, mulighed for at købe råmaterialer med store besparelser og et råhus i kvalitetstræ.

Kontaktoplysninger​

Byg Selv Huse A/S

CVR: 38120085

Tlf.: 23 92 92 92